اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
آیت الله عباس کعبی گفت: شهید نصرالله تدبیر کرده بود که در هر فرمانده، چند نفر جانشین داشته باشد است که اگر فرماندهی، شهید شد جانشینش فوراً کار را به عهده بگیرند.
آیت الله کعبی معتقد است: حزب الله لبنان علی رغم خسارات بزرگی که در جنگ اخیر به آن وارد شده است، توانسته است با مدیریت و فرماندهی شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید، خود را بازسازی کند و در این میان تدابیر شهید سید حسن نصرالله برای جایگزینی فرماندهان در حزب الله نیز تأثیر زیادی داشته است.
حمله موشکی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ گولانیمشروح گفتگوی آیت الله کعبی با تسنیم به بهانه اربعین شهادت سید حسن نصرالله دبیرکل شهید حزب الله لبنان را در ادامه می خوانید:
تسنیم: موضوع گفت وگوی ما مرتبط با وقایع اخیر و به طور خاص شخصیت شهید نصرالله است؛ برای شروع گفت وگو می خواهم که درباره دهه 80 میلادی و روند تشکیل حزب الله لبنان و همچنین آشنایی خودتان با شهید نصرالله توضیحی بفرمایید.
بنده اواخر سال 61 و ابتدای سال 62 در قالب یک مأموریت چندمرحله ای از طرف سپاه به لبنان اعزام شدم که مرحله اول، سه ماه و نیم طول کشید.
در آن مقطع، نیروهای قوای محمّد رسول الله(ص) به آنجا ـ لبنان ـ رفته بودند و 6 ماه هم از حضورشان می گذشت؛ جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان هم تازه اسیر شده بود؛ آن موقع مشکلاتی در لبنان بود و من بر اساس یک مأموریت از سپاه عازم لبنان شدم.
شعار "راه قدس از کربلا می گذرد" هم دقیقاً همان زمان مطرح شده بود و سؤال این بود که آیا کل نیروها به ایران برگردند یا اینکه با یک سازمان فرهنگی، اجتماعی، تشکیلاتی همراه شوند و کادرسازی نیروهای جدید لبنان را دنبال کنند.
در آن مقطع، شهید نصرالله، شهید سید عباس موسوی، شهید راغب حرب و بزرگان و علمای انقلابی لبنان به ایران می آمدند و با حضرت امام(ره) دیدار می کردند؛ آن موقع لبنان اشغال شده و اسرائیل تا بیروت هم رسیده بود و حالا انقلابی های لبنان با امام(ره) دیدار داشتند که ببینند تکلیف چیست؟
از زبان شهید نصر الله که در این دیدار حضور داشتند، نقل می کنم. ایشان می گفت: خدمت امام (ره) که رسیدیم ایشان فرمود تکلیف روشن است. به لبنان برگردید. «إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبّت أَقدَامَکُم». همین که امام چنین راهبردی را مشخص کردند، سپاه تصمیم گرفت نیروهایی برای کادرسازی و شکل دهی مبارزین لبنانی برای جنگ با اسرائیل به لبنان بفرستد.
آن موقع من در سپاه خوزستان بودم. با من تماس گرفتند و گفتند حاضرید به لبنان بروید؟ گفتم بله. در آن سه ماه و نیم اول که ما مستقر شدیم، تقریباً روزی 13 - 14 ساعت با شهید سید عباس موسوی دبیر کل شهید حزب الله و بعد با آقای شهید سید حسن نصرالله و علمایی که در بقاع شرقی و در بعلبک بودند، جلسه می گذاشتیم و اصلاً با هم زندگی می کردیم.
آقای نصرالله یک بار در نبی شیث نماز می خواند و یک بار در بعلبک. شهید سید عباس هم همین طور. محل نمازشان جابه جا می شد و ما آشنایی مان آنجا شکل گرفت یعنی قبل از تشکیل سازمان حزب الله.
تسنیم: آن زمان، شهید نصرالله با علما و روحانیون قم در ارتباط بود؟
بله در قم تحصیل می کردند. یادم هست شهید نصرالله 22 ساله بود و بنده 20 سال داشتم و با هم دوست شده بودیم. ایشان به من می گفت وقتی امام(ره) فرمود به لبنان برگردید، اول فکر می کردیم که امام(ره) می خواهد به ما روحیه بدهد. بعد فهمیدیم که پیروزی بر رژیم صهیونیستی با نصرت دین الهی ست و این باعث شد که ما عزم مان را جزم کنیم.
تسنیم: قبل از اشغال لبنان و سال 1982 شهید نصرالله ایران بود؟
قبل از اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی در 1982 آقای نصرالله ایران بود. به قم آمده بود. سال 60 و ابتدای 61 در حوزه قم به طلاب لبنانی و عرب درس می داد و آن قدر شیرین و قوی درس می داد که طرفدار و خواهان زیادی داشت اما مسائل لبنان را هم دنبال می کرد.
* استقرار کادر سپاه در بعلبک و آغاز مأموریت سیدحسن نصرالله
تسنیم: درباره حضور همزمان شما با شهید نصرالله در بعلبک خاطره ای دارید؟
ایشان از سنین نوجوانی یعنی 14 -15 سالگی در روستای شان نماینده سیاسی اَمَل بود. امام موسی صدر، الهام بخش شهید نصرالله بود. در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در کنگره چهارم اَمَل، شهید نصرالله و مجموعه ای از نیروهای اَمَل خواهان تغییر اساسنامه بر پایه ولایت فقیه می شوند و می گویند ولایت فقیه مشروعیت بخش است و اصل ولایت فقیه را باید در اساسنامه بگنجانید تا ما بمانیم که موافقت نمی شود و اینها هم جدا می شوند و یک تشکیلاتی به نام اَمَل اسلامیه درست می کنند که دبیر این اَمَل اسلامیه ابوهشام (سیدحسین موسوی) بود.
کادر سپاه هم در بعلبک مستقر شده بود و به اتفاق مجموعه بسیجی هایی که آمده بودند، ماموریت شان آموزش، کار فرهنگی، اجتماعی و کادرسازی بود و محل آموزش این نیروهایی که می خواستند با اسرائیل بجنگند هم در پادگان جنتا قرار داشت که البته بعداً اسرائیل آنجا را چند بار بمباران کرد و تعدادی از بچه های سپاه و تعدادی هم از نیروهای لبنانی ها شهید و زخمی شدند.
شهیدان نصرالله و سید عباس موسوی و بزرگان و روحانیت حوزه بعلبک جزو دوره اول آموزش نظامی و سیاسی بودند که در پادگان جنتا برگزار شد و آموزش رسمی نظامی سختی هم دیده بودند. بعد از آن، تشکیلاتی در بقاع درست شد که شهید نصرالله مسئول نیروی انسانی این تشکیلات بود.
* جذب نیرو از چه سالی شروع شد؟
در سال 62 جذب نیرو شروع شد. همزمان با آن، در بیروت هم نیروهای انقلابی مجاهدی مثل شهید عماد مغنیه، شهید مصطفی بدرالدین و برخی فرماندهان دیگر، یک سازمانی به نام گروه جهاد اسلامی درست کردند که فعالیت هایی داشتند و این بستری برای مبارزه علیه رژیم صهیونیستی شد. هسته اصلی این فعالیت هم فضلا و علمایی بودند که همراه شهید سید عباس موسوی از نجف آمده بودند و در حوزه بعلبک مستقر شدند.
* تشکیل حوزه بعلبک و مبارزه با اسرائیل با کلاشنیکف
* حوزه بعلبک را چه کسی تأسیس کرد و فلسفه تشکیل آن چه بود؟
حوزه بعلبک را شهید سید عباس موسوی تاسیس کرد. شیخ حسن یاسین و شیخ محمد خاتون هم از هسته های اصلی حوزه بعلبک بودند و سپاه هم در بعلبک مستقر شده بود. کار سپاه، هم کار فرهنگی، اجتماعی، خدماتی، آموزش نظامی، آموزش نیروی انسانی بود و تعداد سپاهیان هم زیاد نبودند.
لبنانی ها واقعاً وارد یک فضای دیگری شده بودند و می توانم بگویم هسته اصلی با طلاب و فضلایی بود که در نجف تحصیل کرده و برگشته بودند اما فرهنگ حاکم در لبنان همچنان فرهنگ غربی و فرهنگ احزاب چپ و احزاب ناسیونالیست و امثال این ها بود.
حالا یک عده جوان با دست خالی و سلاح هایی مثل کلاشنیکف می خواستند با اسرائیل بجنگند. هیچ چیزی هم جز ایمان و امید نداشتند و یک عده هم مسخره شان می کردند و می گفتند مگر می شود این طور با اسرائیل جنگید؟
* سیدحسن گفت؛ روز عملیات احمد قصیر قرار بود 2 عملیات انجام شود
* آن زمان که هنوز حزب الله رسماً تشکیل نشده بود؛ عملیات های بزرگی مثل عملیات احمد قصیر انجام شد؛ این عملیات ها چطور طراحی می شد؟
درباره عملیات احمد قصیر. یادم هست شهید سید حسن درباره این عملیات به من می گفت قرار بود دو عملیاتی استشهادی انجام شود. عملیات احمد قصیر انجام شد و عملیات دیگر انجام نشد. این برادر( مجری دو عملیات استشهادی) برگشت و عملیات را انجام نداد. شهید نصرالله می گفت ما در اخلاصش، در ایمان، جهاد، فداکاری و عشقش به شهادتش شک نداشتیم. بعد از قول او گفت که ما می خواهیم شهید شویم و شهید باید طبق فتوا باشد؛ دقایق آخر که می خواستم عملیات استشهادی انجام دهم به فلان آقا که نماینده مرجع تقلید در لبنان بود زنگ زدم که این عملیات استشهادی جایز است یا جایز نیست. او هم برایم خیلی قید و شرط و شروط گذاشت دیدم نمی شود با قید و شرط این عملیات را انجام داد. تکلیف دیگری نداشتم و عملیات را انجام ندادم.
شهید نصر الله می گفت از همان لحظه پی بردیم که اگر بخواهیم حزبی تشکیل بدهیم که پرچم جهاد به دست بگیرد و با اسرائیل بجنگد، این نمی شود مگر اینکه همه شان مقلد امام خمینی(ره) شوند و نمی شود بین تقلید و جهاد تفکیک کنیم. شهید نصرالله گفت بر همین اساس به ایران آمدیم و با بعضی از بزرگان صحبت کردیم و گفتیم که ما می خواهیم بحث تقلید را پیش ببریم اما در لبنان کارهایمان پیش نمی رود مگر اینکه تقلید از امام خمینی(ره) شود.
* سیدحسن گفت که مشکل عدول از تقلید را آقای شاهرودی حل کرد
شهید نصرالله می گفت؛ "به برخی بزرگان گفتیم: "آیا اجازه می دهید عدول تقلید کنیم؟" (تغییر از مرجعی به مرجع دیگر)، همه آقایان به ما می گفتند: "علی المبنا اگر اعلمیت امام برای شما ثابت نشود، نمی توانید از تقلید عدول کنید."، بعد پیش مرحوم آیت الله آقای سیدمحمود هاشمی شاهرودی رفتیم که ایشان خیلی راحت مسئله را حل کرد و گفت: "پاسخ آسان است".
آقای هاشمی شاهرودی گفت: "استادمان شهید (محمدباقر) صدر معتقد است که اعلم تنها در مسائل فرعی فقهی و اصولی نیست بلکه اعلم در شناخت اسلام باید باشد و اعلم در اجرای فتوا در زندگی و اعلم در اسلام شناسی و امام خمینی(ره) در این زمینه ها اعلم از همه است".
* حزب الله زمان تشکیل 350 نفر نیرو داشت؛ دشمن فکر می کرد 10هزار نیرو دارد
* درباره تشکیل رسمی حزب الله لبنان بفرمایید، این عملیات های چریکی و پارتیزانی چگونه منجر به تشکیل حزب الله لبنان شد؟
عملیات پارتیزانی برای مدت ها ادامه پیدا کرد و کم کم حزب الله با پختگی، یک شورا به عنوان شورای سیاست گذاری یا شورای رهبری تشکیل داد. در واقع تشکیلات سیاسی شکل گرفت. تشکیلات نظامی شان هم خیلی ابتدایی بود و صهیونیست ها فکر می کردند که مثلاً نیروی حزب الله در هنگام تاسیس 10 هزار نفر بود در حالی که حزب الله آن زمان 350 نفر بیشتر آدم نداشت.کلاً هسته اولیه اش طلبه، فاضل، معلم، دانشجو یا دانش آموز بود. بچه های عادی بودند.
* شهید عباس موسوی چه تفاوتی با شهید نصر الله داشت؟ و اساساً ارتباط آنها با یکدیگر چگونه بود؟
شهید سیدعباس موسوی پدر معنوی آقای نصرالله بود و سنش هم 12 سال از شهید نصرالله بزرگتر بود. خود آقای نصرالله برای من تعریف کرد موقعی که از سیدمحمد غروی نامه گرفت -که الان هم در قید حیات است- 14-15 ساله بود. در این نامه، شهید نصرالله به سه نفر یعنی آقای سیدمحمدباقر حکیم، مرحوم سیدمحمود هاشمی شاهرودی و سیدمحمد باقر صدر معرفی شده بود.
* روایت سید حسن نصرالله از جلسه پرسش و پاسخ با شهید محمدباقر صدر
شهید نصر الله می گفت: هرکاری کردم مرحوم آقای حکیم را پیدا نکردم و آقای شاهرودی هم نشد. از طریق یکی از دوستان لبنانی علی کریم -که شهید شد- شهید سید عباس را پیدا کردم. ایشان من را پیش شهید سید محمد باقر صدر برد و شهید سید محمد باقر صدر از من سوالاتی کرد که عمد ه آن سوالات سیاسی بود. ایشان دید که من نسبت به لبنان پختگی دارم و خیلی کامل جواب می دهم. بعد هم یک سری سوالات اجتماعی و دینی کرد. گفتم کتاب ارشاد القلوب نوشته حسن بن ابی الحسن دیلمی را خوانده ام. ایشان خوشش آمد و خطاب به دیگران گفت که من جزو رهبران آینده خواهم شد و توصیه من را به شهید سید عباس موسوی کرد.
* شهید نصرالله در آن زمان از چه طریقی با حضرت امام ارتباط می گرفتند و رابط شان چه کسی بود؟
در ایران از طرف امام و جمهوری اسلامی رابط حزب الله، امام خامنه ای بود که آن موقع تازه رئیس جمهور شده بودند. شهید نصر الله از آیت الله خامنه ای خط می گرفتند و ایشان هم آن موقع به گونه ای خط دهی کردند که اختلاف اَمَل و حزب الله تمام شود.
* توصیه ویژه رهبر انقلاب به سید حسن درباره نبیه بری
شهید نصرالله به نقل از مقام معظم رهبری برای من تعریف می کرد که امام خامنه ای به او گفته است، روزی خواهد رسید که شما و حزب الله به جنش اَمَل و شخص آقای نبیه بری نیازمند خواهید شد و ارتباط با ایشان خیرات و برکاتی برای شما خواهد داشت.
آقای نصر الله به من می گفت، راهنمایی حضرت آقا اختلافات را پایان داد و کم کم بعد از جنگ 2006 که معروف به جنگ 33 روزه بود دیدیم که آقای نبیه بری تبدیل شد به فرمانده دیپلماسی حزب الله. طوری که آقای نصرالله همه کارهای مذاکرات را به ایشان سپرده بود. به تدریج اگر چه اَمَل و حزب الله دو تشکیلات شیعه جدا بودند منتهی از لحاظ سیاسی با وحدت و هم افزایی کار می کردند.
آقای نصرالله می گفت پیش بینی های مقام معظم رهبری خیلی عجیب بود و همه شان هم محقق و حزب الله به یک قدرت بلامنازع در لبنان و حتی در کشورهای عربی تبدیل شد. کاری کرد که ارتش همه کشورهای عربی نمی توانستند انجام بدهند.
سید حسن نصرالله به رهبر شجاع و عزیز ملت های عرب تبدیل شد و فوق العاده در منطقه قدرت پیدا کرد و به تدریج حزب الله از یک هسته کوچک به یک حزب قوی بر پایه ایمان، جهاد، فداکاری، مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی تبدیل گردید و سید حسن نصرالله در مدت زمان کمی به مظهر وحدت، عزت و پیشرفت در لبنان بدل شد.
*تدوین برنامه 20ساله شهید نصرالله برای نابودی رژیم صهیونیستی
* تحرکات و فعالیت های شهید نصرالله از چه زمانی محدود، مخفیانه و محرمانه شد؟
شهید نصرالله قبل از جنگ 33 روزه، در میان همه مجموعه ها رفت و آمد می کرد. بعد از جنگ 2006 که شرایطش امنیتی شد، محدودیت های امنیتی پیدا کرد. دیگر به شکل ویژه ای زندگی می کرد. نوع زندگی اش هم این بود عبادت، تهجد، تلاوت قرآن، توسل، دعا، تحلیل، مطالعه، مشورت گرفتن، قدرت عملیات جنگ روانی، به موقع صحبت کردن، تقسیم کار، توزیع نقش، دیده بانی، رصد، دشمن شناسی.
ایشان روزنامه ها و برنامه های دشمن را روز به روز مطالعه می کرد و ارزیابی کلان راهبردی از تحرکات رژیم صهیونیستی داشت؛ استراتژی های 20 ساله نابودی اسرائیل را تدوین کرده بود. خودشان و شهید عماد مغنیه و دوستانش بر اساس همان راهبرد 20 ساله حرکت کردند الان 20 سال از آن راهبرد نگذشته که رژیم صهیونیستی در مسیر نابودی قرار گرفته است.
حزب الله با درایت شهید عباس موسوی و شهید نصرالله از یک حزب محلی به یک حزب ملی و یک قدرت منطقه ای و بین المللی برپایه ایمان، جهاد، فداکاری و شهادت طلبی تبدیل شد.
*روایت آیت الله کعبی از آخرین دیدارش با سیدحسن نصرالله
* می گویند شهید نصرالله به مسائل امنیتی، توجه جدی داشت و نسبت به مسائل حفاظتی و امنیتی بسیار هوشیار بود، نظر شما دراین باره چیست؟
شهید سید حسن نصرالله به مسائل امنیتی فوق العاده اهمیت می داد و به این مسائل از موضع عمل به تکلیف شرعی نگاه می کرد، با این حال عاشق شهادت بود، در یکی از دیدارهای اخیری که با ایشان داشتم ـ فکرمی کنم دیدار آخر ـ ایشان به من گفت: "پیر شدم اما شهید نشدم".
*نصرالله سازمان حفاظت اطلاعات را در حزب الله تأسیس کرد
شهید نصرالله در مسائل امنیتی خیلی دقیق بود و مسائل حفاظتی و اطلاعاتی را به دقت اجرا می کرد. ایشان یکبار در واکنش به یک اقدام ضد امنیتی دشمن، اقدامات هوشمندانه ای انجام دادند که من نمی خواهم توضیح بدهم. سختی های زیادی هم به خاطر مسائل حفاظتی کشید. آن اواخر، حفاظت اطلاعات حزب الله لبنان را با نظر خودش تاسیس و راه اندازی کرد. اما نحوه ترور شهید نصرالله را ببینید که چقدر بمب آن هم همراه با مواد دیگر روی یک ساختمان ریختند تا شهید نصر الله را ترور کنند.
به هرجهت، سید حسن نصرالله بین دو گزینه مخیر بود. یا از صحنه جبهه و جهاد کنار بکشد و به فکر حفظ خودش باشد یا در دوران شرایط سخت میدان را فرماندهی کند حتی اگر ریسک و خطر جهاد را داشته باشد و ایشان راه دوم که راه جهاد و شهادت و در واقع راه فرماندهی و خطر کردن بود را انتخاب کرد.
* رژیم صهیونیستی؛ شهید نصرالله را از طریق تکنولوژی ترور کرد نه نفوذ گسترده
* برخی می گویند کنار موفقیت های بزرگ سید حسن نصر الله، بعضاً نفوذ به تشکیلات حزب الله لبنان نیز وجود داشت، به نظر شما چقدر چنین ادعایی صحیح است؟
ایشان جلوی نفوذ را تا حد زیادی گرفته بود. من با توجه به شناختی که از حزب الله لبنان دارم این تحلیل را نمی پذیرم که نفوذ گسترده ای از سوی رژیم صهیونیستی در حزب الله وجود داشت، مزدورها انگشت شمار بودند و رژیم صهیونیستی از تکنولوژی و فن آوری استفاده کرد، سرویس های جاسوسی جهان و آمریکا و اروپا که در خدمت رژیم صهیونیستی بوده و هستند.
اگر حزب الله از لحاظ امنیتی دچار فروپاشی می شد و نفوذ رژیم صهیونیستی در تشکیلات حزب الله گسترده و واقعی بود حزب الله نمی توانست در این جنگ سرنوشت ساز بلافاصله خودش را بازسازی کند. الان حزب الله خودش را بازسازی کرده است هم در مسائل نظامی قوی تر شده و هم در مسائل امنیتی.
* تدبیر شهید نصرالله برای شرایط بعد از ترور فرماندهان
* گفته شده بازسازی حزب الله لبنان و جایگزین شدن فرماندهان تدبیر شهید نصرالله بوده و ایشان برای شرایط بعد از ترور احتمالی فرماندهان برنامه داشته است.
شهید نصرالله تدبیر کرده بود که هر فرمانده، چند نفر جانشین داشته باشد است که اگر فرماندهی، شهید شد جانشینش فوراً کار را به عهده بگیرند.
من به عنوان کسی که هم فرماندهان شهید را می شناختم و هم فرماندهان جایگزین را، می گویم که حزب الله در بٌعد نظامی بسیار قوی تر و خلاق تر شده است. اکنون حزب الله لبنان اتاق فرماندهی جنگ تشکیل داده است و ساختار سیاسی خود را متناسب با وضعیت جدید، بازسازی کرده است.
همه عملیات های نظامی و حمله زمینی رژیم صهیونیستی شکست خورده است به گونه ای که وزیر جنگ آنها که عزل شد اعتراف کرده بود که رژیم صهیونیستی در جنگ زمینی نمی تواند موفق باشد. سانسور شدیدی در سرزمین های اشغالی حاکم است و بر اساس این سانسور، رژیم تلفاتش را به صورت واقعی اعلام نمی کند. ضربه های حزب الله به رژیم صهیونیستی فلج کننده بوده است.
* پیام معاون لجستیکی حزب الله درباره ذخایر موشکی
* درباره ذخایر استراتژیک؛ رژیم صهیونیستی مدعی است که حزب الله توان فرسایشی کردن جنگ را به دلیل کاهش ذخایر راهبردی ندارد.
حسب اطلاعی که دارم، مطمئنم که این طور نیست و حزب الله آماده یک جنگ طولانی با رژیم صهیونیستی است. شهید سهیل حسین حسینی که معاون لجستیکی حزب الله لبنان بود، 4- 5 روز قبل از شهادتش و بعد از شهادت سیدحسن، به بنده پیام داد و گفت ما از لحاظ نظامی، امکانات، توان مالی و نظامی بسیار قوی هستیم و نگران ادامه جنگ نیستیم.
* از نظر شما مهم ترین عامل موفقیت شهید نصرالله چه بود؟
توکل و ایمان به خدا و ولایتمداری. من بارها از او شنیدم که کرامت ها، الطاف، امدادها و توجهات خاص حضرت ولی عصر(عج) شامل حال حزب الله شده است و خیلی به امدادهای حضرت ولی عصر(عج) امیدوار بود و بر اساس این ارتباط معنوی، ایشان به رهبر معظم انقلاب عشق می ورزید.
شهید نصرالله یک بار به من گفت که ما بعد از کنفرانس شرم الشیخ به ایران آمده بودیم. به آقا عرض کردیم که حزب الله دیگر دارد تمام می شود چون بحث خلع سلاح حزب الله مطرح بود و ما دیگر نمی توانستیم کاری کنیم. خلع سلاح هم بشویم کاری از ما بر نمی آید. می گفت آقا فرمودند نگران نباشید هیچ کس نمی تواند حزب الله را خلع سلاح کند.
* خبری از تشییع پیکر شهید نصرالله ندارید؟
لازم است که بعد از اعلام پیروزی، یک تشییع باشکوه منطقه ای و جهانی در تراز شهید سیدحسن نصرالله و شهید هاشم صفی الدین برگزار شود؛ ان شاءالله این تشییع بعد از آتش بس انجام می شود.
* آتش بس یعنی پیروزی حزب الله
* هر آتش بسی تعریفش پیروزی حزب الله است؟
منظور از آتش بس، یعنی ترسیم معادله و توازن قدرت به نفع حزب الله. حزب الله از همان اول گفته است و خود شهید نصرالله هم گفته بودند: "ما موقعی دست از جنگ برمی داریم که رژیم صهیونیستی از غزه عقب بنشیند".
* شیخ نعیم قاسم ساختار حزب الله را بر اساس جنگ سرنوشت ساز متحول کرده است
* سؤال پایانی درباره شیخ نعیم قاسم است، نظرتان درباره معرفی ایشان به عنوان دبیرکل حزب الله چیست؟
حجت الاسلام والمسلمین علامه مجاهد شیخ نعیم قاسم با ایمان، جهاد، صلابت و استحکام پرچم مکتب شهید نصرالله را به دست گرفته است، خود ایشان اعلام کردند: "همه برنامه های جهادی شهیدنصرالله را موبه مو اجرایی می کنیم."، و اساساً اسم عملیات های خودشان را لبیک یا نصرالله گذاشتند و بحمدالله خیلی خوب پیش رفته اند و ضربه های سختی به رژیم صهیونیستی زده اند.
حسب اطلاع بنده از تغییرات ساختاری در حزب الله لبنان، آقای شیخ نعیم قاسم، ساختار و تشکیلات حزب الله لبنان را بر اساس یک جنگ سرنوشت ساز در مسیر نابودی رژیم صهیونیستی متحول کرده است.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}